Žiaci ZUŠ dostanú nové hudobné nástroje a zmodernizované priestory

02.02.2010 Snina

Snina 2. februára (TASR) - Miestna samospráva v týchto dňoch vyhlásila verejnú obchodnú súťaž na dodávateľov tovarov a služieb v súvislosti s plánovanou rekonštrukciou objektu Základnej umeleckej školy (ZUŠ) na ...
Zámerom projektu financovaného z fondov Európskej únie v celkovej výške oprávnených nákladov v hodnote 1.283.057,06 eura je okrem stavebných úprav aj nákup hudobných nástrojov a nových elektronických zariadení.
\"Cieľom nášho projektu, ktorým sa reagovalo na výzvu Regionálneho operačného programu Infraštruktúra vzdelávania, je zrekonštruovať existujúce priestory, ku ktorým sa vybuduje prístavba s novou tanečnou a koncertnou sálou, \" informovala riaditeľka ZUŠ Katarína Valaliková. Ako poznamenala, na pôvodnom objekte sa plánuje kompletná výmena okien a strechy, revitalizácia vodovodnej a kanalizačnej sústavy, nová elektroinštalácia a do jednotlivých učební bude namontovaná zvuková izolácia. Modernizácia sa dotkne aj triedy pre vyučovanie žiakov hudobného a výtvarného odboru, v ktorej budú umiestnené počítačové zostavy. Vstup do nových priestorov koncertnej a tanečnej sály bude prispôsobený potrebám hendikepovaných návštevníkov. Samospráva Sniny, ktorá je zriaďovateľom školského zariadenia, by sa mala na nákladoch projektu podieľať piatimi percentami.
\"Z prostriedkov projektu chceme zakúpiť tri gombíkové a dva koncertné akordeóny, ako aj klávesový keyboard a viacero stoličiek k hudobným nástrojom, \" priblížila Valaliková. Zároveň konštatovala, že ak sa projektový zámer podarí úspešne zrealizovať, všetky zložky ZUŠ budú pod jednou strechou. \"Doteraz sme nemali koncertnú sálu a tanečnú sálu si v súčasnosti prenajímame v priestoroch mestského Domu kultúry, \" uzavrela riaditeľka Valaliková.
ZUŠ v Snine poskytuje vyučovací proces vo viacerých študijných odboroch pre takmer 600 žiakov. Najviac z nich navštevuje hudobný, následne tanečný, výtvarný a literárno-dramatický odbor.
 

Vyberte región